KDV & BSO

Kinderopvang Kleinduimpje is een flexibele opvang. Dit houdt in dat het aantal kinderen per dag kan variëren. De groepen zijn verticaal samengesteld. Dit houdt in dat er kinderen van verschillende leeftijdsgroepen bij elkaar in de groep zitten. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in ons Pedagogisch Beleidsplan.

Dagopvang

Bij de dagopvang vangen we kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar. We begrijpen dat voor u als ouder het best een grote stap kan zijn om uw kind uit handen te moeten geven. We zullen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat u uw kind met een goed gevoel bij ons achterlaat. Vanaf het moment van inschrijving zullen wij contact met u opnemen voor een wenafspraak. Zo kunnen kind en ouders de eerste keer rustig wennen aan de nieuwe omgeving. Wij nemen dan ook het dagritme van het kind door en zullen zoveel mogelijk het "thuisritme" proberen aan te houden. Hierna kan nog een eventuele tweede wenafspraak gemaakt worden.

Elk kind krijgt een eigen bakje waar ouders de luiers, reservekleding en eventuele knuffels/spenen in kunnen leggen. Voor de allerkleinsten werken we met een overdrachtschriftje waarin we alle bijzonderheden zullen noteren. Ook sturen we vaak een paar foto's via de telefoon zodat ouders een beeld hebben wat er zo allemaal gebeurt op een dag. Voor kinderen die nog een fles krijgen, vragen we ouders om een eigen fles plus flesvoeding mee te geven. De oudere kinderen gaan mee in het dagritme van de opvang. Zo hebben we vaste eet/drinkmomenten: 9.30 sap/thee/water met vers fruit; 11.30 broodje eten; en 's middags tegen 14.30/15.00 nog een keer aan tafel voor sap en een koekje. Sommige kinderen die erg laat gehaald worden krijgen nog een groentehap (ouders moeten dat dan zelf meegeven). Tussendoor wordt er lekker (buiten) gespeeld, geknutseld, gezongen, geknuffeld en geslapen.

Buitenschoolse Opvang (BSO)

Bij de BSO vangen we kinderen na schooltijd op. Tevens bieden we ook Voorschoolse opvang (vanaf 7.00 uur) en Vakantie opvang. Bij voorschoolse opvang brengen wij de kinderen tegen 8.15 naar school toe. Afhankelijk van de locatie doen we dit lopend of met onze eigen bedrijfsauto. Bij de Buitenschoolse opvang mogen de kinderen na schooltijd naar ons toe. Ook hier halen we de kinderen lopend of met onze bedrijfsauto van school op.

We hebben verschillende scholen, dus ook verschillende sluitingstijden van scholen. We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk vaste gezichten de kinderen van school halen/naar school brengen. Eenmaal op de BSO gaan we, zodra iedereen aanwezig is, met zijn allen aan tafel gaan voor wat eten en drinken. Hierna mogen de kinderen vrij spelen. We bieden vaak wel een activiteit aan in de vorm van sport/spel of knutselen, maar dit is altijd geheel vrijblijvend. Na een hele dag school mogen kinderen zelf beslissen wat ze willen doen en/of waar ze mee willen spelen. Beide locaties van Kinderopvang Kleinduimpje beschikken over een grote buitenruimte waar kinderen heerlijk kunnen spelen. In vakanties kunnen de kinderen de hele dag komen. We maken dan van elke dag iets bijzonders, in de vorm van leuke activiteiten en/of uitstapjes